WORLD BEAUTY FITNESS & FASHION INC.

De Nederlandse WBFF pagina

Voor al je vragen over onze shows

WBFF Amsterdam

Wat is de WBFF?

De WBFF World Beauty Fitness en Fashion Inc. is een lifestyle-merk dat de fitness-, beauty-, mode-, competitieve sport-, gezondheids- en welzijnsindustrieën bedient. Door middel van evenementen/shows/wedstrijden en social-media heeft de WBFF met succes een nichemarkt geïntroduceerd voor ontvankelijk mondiaal mainstream publiek. Wij zijn de snelstgroeiende beauty- en fitnessorganisatie. Wij voegen mode en schoonheid samen in een uniek en spectaculair evenement als geen ander wereldwijd.

Onze reeks evenementen in Noord-Amerika en over de rest van de gehele wereld, bieden een arena voor de deelnemers/modellen om zich te ontwikkelen en voor bedrijven om in onze branche te groeien. De WBFF is de thuisbasis van meerdere, van de meest fascinerende, glamoureuze en mooiste modellen ter wereld. De professioneel uitgevoerde en onderhoudende WBFF shows en evenementen, groeien elk jaar exponentieel in productiewaarde en aanwezigheid.

logo

De WBFF komt naar Nederland toe en wel in ons mooie Amsterdam. De wedstrijd zal gehouden worden op 7 september in het Meervaart theater in Amsterdam. De show is voor amateurs en is open voor iedereen. Het maakt niet uit of je al meer wedstrijden hebt gedaan, of dat dit wellicht je eerste wedstrijd is. De wedstrijd is open voor elke nationaliteit, dus ook voor mensen buiten Nederland.

De WBFF Nederland pagina

Nog zoveel dagen tot de WBFF Amsterdam show

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Op deze pagina willen wij je zoveel mogelijk informatie geven over de WBFF en de WBFF Amsterdam show.

 

 • Datum en tijd show: 7 september / 17.00 uur
 • Show level: alleen voor amateurs (open voor iedereen, ongeacht welke bond)
 • Locatie: Meervaart Theater in Amsterdam zie: https://www.meervaart.nl/
 • Entreeprijs: nog niet bekend
 • Parkeren:
 • Host hotel: Apollo Ramada Hotel Amsterdam -> kamers kan je gewoon zelf boeken
 • Datum en tijd registratie: 6 september van 16.30 uur tot 19.00 uur
 • Verplichte atleten meeting: 6 september 19.00 uur

 

 

 De registratie

De registratie vindt plaats in het Apollo Ramada Hotel Amsterdam van 16.30 tot 19.00 uur. Zorg dat je netjes gekleed gaat, geen tanktops, shirts en slippers etc. Dress to impress!!

Alle deelnemers moeten zich verplicht registreren:

 1. Registratie
 2. Je krijgt je badge
 3. Je ontvangt een envelop met het tijdschema van de wedstrijd
 4. Je tekent een goedkeuringsformulier van gezondheid
 5. Je vult het BIO contestant formulier in en levert deze in

Kort na de registratie is er een verplichte atletenmeeting waar je meer info over de dag krijgt:

 1. Wat wordt er van je verwacht
 2. We nemen de regels en gedragscodes door
 3. We leggen uit hoe je bij het theater komt
 4. Een uitleg over het podium
 5. Open tijd voor vragen

 

 

BIO Form

Vul het BIO formulier alvast van te voren in

Intree tickets

Koop hier je tickets voor de show.

Normale tickets zijn $ 72,50 en VIP tickets (vlakbij het podium) zijn $ 105,-

Showday

De show begint om 17.00 uur

Alle deelnemers worden minimaal 1,5 uur van te voren backstage verwacht.

 • Alcohol is NIET toegestaan backstage
 • Backstage is alleen voor de WBFF crew en voor de deelnemers

 

 

Ga hier naar registratie voor de WBFF show

De registratie van de show gaat via de WBFF site zelf. De inschrijfkosten bedragen $380 per klasse. Ga naar de WBFF Amsterdam show en klik op register. Je komt dan terecht op een site waar je kunt inloggen of een account aan kan maken. Heb je die nog niet? Dan maak je die aan. Vul al je gegevens in, inclusief je lengte, dit is belangrijk voor in welke lengte klasse je straks ingedeeld wordt. Je kunt de betaling verrichten met een creditcard of met Paypal. Je krijg kort nadat je je ingeschreven hebt een bevestiging van de inschrijving. Je mag je ook voor meerdere klassen inschrijven.

Beauty services:

De beauty services van de WBFF zijn verplicht als je mee wilt doen aan de show. De WBFF wilt een mooie en glamoureuze uitstraling, voor zowel dames als heren.

De beauty services bestaan uit tanning, haar en make-up. De WBFF werkt met een door hun eigen ontwikkelde tanning. Een eigen tanning is niet toegestaan. De WBFF tanning is een mooie egale lichtbruine tanning, die speciaal ontwikkeld is voor de beauty en fitness branche. De make-up en haar spullen die door de make-up en haar artiesten wordt gebruikt zijn van topmerken.

 • Haar en make-up – alleen voor dames
 • Tanning – voor dames en heren

Na de inschrijving krijg je van de WBFF vanzelf bericht om de beauty services te regelen. Mocht je dit al gelijk willen regelen en heb je eventueel vragen, dan kan je een mail sturen naar:

services@wbffshows.com

 

Jouw WBFF Banner

Banners zijn ideaal om jezelf te promoten op social-media. Je kunt hier mee goed aangeven, dat je met de show mee gaat doen. De WBFF banners kan je bestellen via onderstaande link. Zorg er voor dat je 1 of 2 goede foto’s hebt op hoge resolutie.

Posing broekjes

De posing broekjes voor mannen, ook wel posing trunks genoemd, kunnen gekocht worden bij de registratie op 6 september. Bij de WBFF zijn alle mannelijke deelnemers verplicht om een officieel WBFF posing broekje te dragen. Voor alle vrouwelijke deelnemers geldt er geen verplichting wat betreft de bikini. Let wel op, dat tijdens de bikini/vergelijking ronde, de bikini 2-delig moet zijn. Bij de themewear ronde mag een bikini wel één geheel zijn.

De klassen

Bij de WBFF zijn er verschillende klassen, waarin je mee kunt doen. Je kunt er voor kiezen om deel te nemen in 1 klasse, of eventueel in meerdere klassen. Twijfel je bijvoorbeeld tussen de bikini en fitness klasse en weet je eigenlijk niet zo goed waar je thuis hoort? Dan mag je gewoon meedoen in 2 klassen. Of wellicht wil je in de transformatie klasse, of in een 35+ klasse extra meedoen. Dit is mogelijk bij de WBFF, wij noemen dit een crossover.

Hieronder vindt je alle amateur klassen:

Klassen dames:

 • Transformatie (open klasse)
 • Commercial model (open klasse)
 • Diva Bikini (short t/m 1.64m; tall over 1.64m; 35+)
 • Diva Fitness (short t/m 1.64m; tall over 1.64m; 35+)
 • Diva Figure (open klasse; 35+)

Klassen heren:

 • Transformatie (open klasse)
 • Fitness model (short; tall)
 • Muscle model (short; tall)

Diva Bikini Model

De Diva Bikini-model klasse is in de eerste plaats een schoonheidswedstrijd. Vrouwelijke deelnemers worden beoordeeld op hun algehele schoonheid, lichaamsvormen en toon. Deze wedstrijd bestaat uit twee rondes, een ronde in bikini en een ronde in een avondjurk.

Diva Bikini Model verwachtingen:

De focus ligt op beauty, schoonheid van het gezicht, het algehele figuur, fysieke fitheid en het zelfvertrouwen van de deelnemers.

2-delige bikini: Elke kleur, patroon en -stijl is toegestaan, zolang het conservatief presentabel is. Strings zijn niet toegestaan.
Avondjurk: Elke deelneemster draagt een jurk die ze zelf heeft uitgekozen. De aandacht is gericht op het algehele uiterlijk, zelfvertrouwen, gevoel voor stijl en de schoonheid van de deelnemer in de jurk van haar keuze.
De jurk moet lang zijn, die onder de enkels valt. Elke stijl, stof, kralen en pailletten zijn toegestaan. Er wordt aanbevolen om een jurk uit te kiezen die haar persoonlijkheid laat zien, maar ook een jurk die modieus en couture is. (Te veel patronen worden niet geadviseerd.)

Ronde # 1: Bikini ronde – T-Walk
Ronde # 2: Avondjurk ronde

 

Female Diva Fitness Model

De Diva Fitness model klasse is net wat gespierder en getoonder dan de diva bikini klasse.  De beoordeling in de klasse ligt op:

40% – Overall Marketability -> schoonheid, beauty
40% – Body Tone -> bespiering en definitie
20% – Podium presentatie, houding en zelfvertrouwen

Van de WBFF Female Fitness Model vragen we om in een creatieve en glamoureuze themewear het podium op te komen. Verschillende ideeën kunnen zijn, zoals: Victoria’s Secret Style of Vegas Show Girls. Deze ronde moet niet verward raken met een sportkleding themaronde, want dat is dit niet. Dit is absoluut een zeer creatieve en glamoureuze ronde voor de deelneemsters om hun beauty en conditionering te tonen, terwijl ze een component van mode, stijl en schoonheid toevoegt.
Diva Fitness Bikini Suit:

Elk kleurenpatroon en -stijl is toegestaan, zolang het conservatief presentabel is. Thong-stijl of andere ongeschikte broekjes die te klein zijn aan de onderkant, zijn absoluut niet toegestaan.

Wat is precies een DIVA?!?!
Volgens de Concise Oxford Dictionary:

Een diva is een grote of beroemde vrouw. Een vrouwelijke godheid. Een vrouw die wordt aanbeden, vooral vanwege haar schoonheid. ‘Diva’ is het Italiaanse woord voor ‘godin’, de vrouwelijke vorm van het Italiaanse woord divus (= “GOD”).
Deelnemers aan de Fitness Diva Model-categorie worden beoordeeld op hun gevoel voor stijl, evenwichtigheid, algehele schoonheid en podiumpresentie en vertonen een fit en strak fysiek uiterlijk. Van Fitness Diva Models wordt verwacht dat ze op het podium lopen in een speciaal patroon dat uitgelegd zal worden aan de atleten die de avond voorafgaand aan de wedstrijd bijeenkomen (t walk style walk). De deelnemers moeten in staat zijn om zichzelf goed te presenteren op een stijlvolle, vrouwelijke en smaakvolle manier die toegankelijk is. Er zijn 2 ronden voor deze categorie: waaronder:

Ronde # 1: 2-delige bikinironde

Ronde # 2: Themewear ronde (voorbeeld: Victoria’s Secret -stijlkleding moet de lichaamsbouw van de deelnemer complimenteren, zie bovenstaande suggesties)

Female Diva Figure Model

De WBFF beoordelingscriteria voor de figure categorie zijn als volgt. Er zijn twee rondes die worden beoordeeld, de 1e ronde is een vergelijkingsronde en de 2e ronde is een themaweer ronde. Er is geen routine-ronde in de WBFF- figure klasse. Er wordt verwacht van de deelneemsters dat ze hun lichaam op een sierlijke en vrouwelijke manier presenteren aan de jury. De Diva Figure dames zijn gespierder en droger dan de Diva Fitness dames. Belangrijk is dat ze een gezonde uitsraling hebben, het lichaam qua proporties in balans is,  ze zich zelf goed kunnen presenteren. Het lichaam moet zichtbaar atletisch zijn, sexy en een naturel look.

Diva Figure Bikini Suit:

Elk kleurenpatroon en -stijl is toegestaan, zolang het conservatief presentabel is. Thong-stijl of andere ongeschikte broekjes die te klein zijn aan de onderkant, zijn absoluut niet toegestaan.

 

Ronde # 1: 2-delige bikinironde – symmetrie ronde

Ronde # 2: Themewear ronde (voorbeeld: Victoria’s Secret -stijlkleding moet de lichaamsbouw van de deelnemer complimenteren, zie bovenstaande suggesties diva fitness)

 

 

Commercial Model

Largest component of the Modelling industry

Get the opportunity to meet some of the industry’s top photographers, talent agencies, casting directors and professionals. Do you have what it takes to make it in the world of Commercial modelling?

“Commercial modeling is one of the largest and most diverse fields of modeling, Models are used in television ads and instructional or corporate videos. This is a specialized yet lucrative area of modeling. Models may be featured in catalogues, magazine advertisements, beauty products, life style, fashion ads, and anything where a model is used to sell a product or a service. Commercial print models promote clothing/products on billboards, buses, magazines and newspapers.” Commercial models are usually very photogenic. Companies are always looking for the right look to represent their brand. The demand for  commercial models is high and companies are always looking for the best look that is unique.

WBFF Shows Entry Criteria:

Females:

Must be at least 17 years of age
Ages 17-35 eligible to participate in this contest
Height requirement : 5’4 to 6 ft

Contestants from all around the world are eligible to enter in any WBFF event with this category

Commercial Model Rounds and Descriptions:

Round #1 SwimwearRound – 1 piece swimsuit any style 5- 6 inch heels that match your attire

Swimsuit Round:

All Female contestants must wear a one piece bikini swimsuit, and high heels 5-6 inch classy shoes that compliment the contestant.   No thongs, lace lingerie, nylons or aerobic clothing. Each contestant will perform a t- walk or runway walk both are to be prepared and practiced. (one time only) and exit off the side of the  stage. No constant posing or dancing will be permitted. Music will be provided for all contestants. Judging will be on healthy body tone, shape, beauty marketability and overall stage presence.

Round #2 Couture Round – Model dressed in an outfit that is stylish; Polished, sleek and trendy.

Couture Round:

Contestants are required to wear an outfit in either  black, white or colour combination. Too much print is not advised on clothing as it  may become distracting.  Each contestant will be permitted to enter the top of the “T”, walk it”s length (one time only) and exit off. Each stage design will be different.  Standard runway music will be provided. No bouncy or constant posing is allowed. Contestant Judging will be on poise, posture, personality, projection, runway techniques and the ability to walk and turn gracefully.

All contestants must wear a cover up in all public areas during the competition. Disqualification may occur if contestants are found in open areas not dressed appropriately.

Event Finalists:

For each event  3-5 finalists will be selected ( depending on the size of the category) to participate in the most Glamorous show on earth The WBFF Worlds to compete for the grand prize.

Male Fitness Model

Criteria voor male fitnessmodel:

De WBFF zal mannen beoordelen op hun mannelijke voorkomen, marketability en podium presentatie. De  mannelijke fitness modellen worden ook beoordeeld op hun vermogen om hun karakter, stijl en zelfvertrouwen te tonen.
Van de mannen wordt verwacht dat ze hun beste en fysieke eigenschappen zoveel mogelijk tonen, al dan niet pronken. Daarnaast is het van belang dat ze een goede en gezonde levensstijl projecteren. De look die de WBFF zoekt is een slank, goed geproportioneerd, atletisch en gezond ogend lichaam.
40% – Marketability
40% – Lichaamsbouw
20% – Aanwezigheid/ presentatie op het podium

De rondes:

Ronde # 1: Zwembroek ronde: vierkant gesneden short, welke ontworpen is door de WBFF zelf. Een eigen broekje/ short is niet toegestaan.

Ronde # 2: Runway Round Evening Wear
Alle mannelijke deelnemers zijn verplicht om formele kleding / avondkleding te dragen. Jeans en een t-shirt zijn onaanvaardbaar en worden gemarkeerd. Van alle mannen wordt verwacht dat zij zichzelf presenteren in een runway-stijl voor deze categorie. Couture / maatpak wordt aanbevolen. Kies wel iets wat bij jou past en wat je lichaam complimenteert. Keuze van schoenen is naar eigen smaak, zorg dat het wel past bij de look.

Male Muscle Model

Criteria voor male fitnessmodel:

Deze categorie is voor de atleten die te groot zijn voor de fitness model klasse. Ze vertonen meer spiermassa en spierdefinitie dan de male fitness model. Een Muscle Model, wordt beoordeeld op algehele lichaamsbouw, conditionering en algehele balans van de bespiering en de spierdefinitie.

De ronde:

Ronde # 1: Pysique ronde:  Er is 1 ronde voor deze klasse. Verplicht is een vierkant kort gesneden short, welke ontworpen is door de WBFF zelf. Een eigen broekje/ short is niet toegestaan.

Beoordelingscriteria:

Deze categorie wordt beoordeeld op basis van een 60/40-verdeling. Mannen kunnen er ook voor kiezen om een crossover te doen in de male fitness klasse. Zo doen ze in 2 klassen mee.

60% op basis van het fysieke lichaam

40% overall marketability en podium presentatie.

 

 

 

Transformatie klasse

Deze klasse is bedoeld voor mensen die een enorme lichamelijke transformatie hebben doorgemaakt Natuurlijk een prachtige klasse als opstap, als je bijvoorbeeld veel bent afgevallen en je verhaal, reis er naartoe graag wilt delen.

 • Alle deelnemers mannen en vrouwen, moeten minstens 18 jaar oud of ouder zijn.
 • Transformatie kan van 3 maanden tot 3-4 jaar terug zijn
 • Deelnemers worden beoordeeld op hun persoonlijke verhaal en transformatie van het gewichtsverlies
 • Gewichtsverlies kan overal zijn van 10 pond tot meer dan 100 plus pond
 • Deelnemers presenteren zich op het podium tijdens de WBFF live show.

Deelnemers moeten bij het de registratie op de site een inschrijvingsformulier invullen, met hun persoonlijke verhaal. Deze tekst wordt met de registratie meegenomen en is terug te zien op je profiel. Daarnaast willen we een hoge resolutie BEFORE foto van de deelnemers, de foto kan je uploaden of verzenden naar info@wbffshows.com. Foto’s moeten in jpg-vorm worden verzonden. Breng bij de registratie (avond voorafgaand aan de show) nog een keer je verhaal (op papier) + foto’s mee op een USB-stick. De jury zal je verhaal lezen en “vóór foto’s” bekijken voorafgaand aan de show.

 

Ter verduidelijking: Je dient je verhaal + foto online in en bij de registratie lever je verhaal, op papier in en de before foto’s op een USB-stick.

 

Live WBFF event:

De deelnemers worden live op het podium gepresenteerd, hun verhaal en before foto wordt getoond. Daarna is het eindresultaat van hun transformatie te zien en mogen ze zichzelf presenteren.

Op het podium zullen deelnemers zichzelf presenteren in badkleding.

Voor dames:

2-delig of 1-delige  op eigen keuze. Zolang het de deelnemer complimenteert en stijlvol is. Voor de dames worden mooie schoenen aangeraden als aanvulling op de outfit van de deelnemers. 3-5 inch hakken hebben de voorkeur.

Voor heren:

zwemshorts of vierkant gesneden shorts met blote voeten sandalen, of sportschoenen die ook bij de kleding passen.

Als bonus:

Top 3 of top 5 (op basis van het aantal deelnemers aan de show) kwalificeert zich om deel te nemen aan de meest glamoureuze show ter wereld: The WBFF Worlds. Waar de hoofdprijs zal worden uitgereikt, evenals fotoshoots met topfotografen uit de branche en de kans om te worden vermeld in het officiële tijdschrift Fit & Firm van het WBFF.

 

WBFFshows

Om naar de officiële WBFF international site te gaan, klik dan op de onderstaande knop.

Disclaimer

Vanuit de WBFF kondigen wij hierbij aan: referentie, Paul Dillett (president Director), Allison Dillett (vice president director), (Brian Blijd European Director), (Toby Harrison General director), Evelien Nellen (WBFF diva fitness PRO)

Naar aanleiding van de gebeurtenissen van de afgelopen tijd en meerdere analyses van waarnemingen de volgende concrete, waarvan niet kan of zal worden afgeweken afspraken gemaakt, op schrift.

De officials voor de WBFF, voor de vertegenwoordiging en organisatie WBFF Nederland:

-Brian Blijd, director, organisor

-Toby Harrison, director, organisor

-Evelien Nellen, WBFF PRO -organisor.

De structuur van de organisatie staat. Deze is aangewezen door Paul & Allison Dillett (president & vice president van de WBFF).

Alle onderstaande punten zijn door de WBFF-officials opgepakt en behandeld:

-De WBFF Netherlands social mediapagina’s zijn o.l.v Brian Blijd & Evelien Nellen.

-Klachten m.b.t. deze pagina’s kunnen worden neergelegd bij Brian Blijd, Evelien Nellen of Toby Harrison.

– Het gezag van de Nederlandse productie is onder leiding van Brian Blijd met aansluitend Toby Harrison.

– Het proberen te vernederen van het merk, de federatie of de officials heeft gevolg tot disciplinaire sancties tijdens de voorbereiding, de show en daarna.

– De individuen die de afgelopen tijd of moeite tot op heden hebben met individuen of bedrijven aangesloten bij de WBFF, krijgen de gelegenheid dit met mij en Evelien Nellen persoonlijk in gesprek tot conclaaf te brengen.

Lukt dit niet of is er een bepaald persoonlijk besluit om niet aan dit proces deel te nemen? Dan zal het bieden van alternatieven tot einde worden gebracht. Bij verdere deelname met vervolg van ongewenst gedrag, zal dit gevolgen hebben in sancties (tijdens de voorbereiding, gedurende show of na de show)

– Andere partijen die niet volgens de WBFF-huisregels werken of (poging tot) imitatie pleegt van de WBFF gerelateerde zaken: let wel, poseren, banners, broekjes, tanning, showelement, socialmedia pagina en werving voor eigen gewin.

Dit zonder goedkeuring van WBFF-officials of directie, gelijk tot overgang van sanctie van organisatie of deelnemende leden van de organisatie (dus ook atleten) (tijdens de voorbereiding, gedurende show of na de show, zal worden overgegaan naar een zero tolerance beleid.

Voor vragen kunnen jullie terecht bij een van de benoemde officials.

 

Referenties:

– Paul & Allison Dillett

– Toby Harrison

– Brian Blijd

– Evelien Nellen